woensdag 9 oktober 2013

'Gowtu' in de Media

Gowtu , Klopjacht op het Surinaamse goud in de media:
(Wie is auteur Jeroen Trommelen? Mijn CV staat hier).
Eind april 2015 verschijnt de digitale uitgave van het boek Gowtu bij uitgeverij Fosfor. Te koop via Bol.com en alle andere websites voor e-boeken en direct bij Fosfor. Deze uitgave is extra makkelijk te downloaden op Ipad (Ibooks).
"In my view Gowtu is very much worth publishing in English. Books on Suriname are never best sellers in English but it would reach an important audience and I very much hope you can arrange for it, and the sooner the better." Antropoloog Richard Price.
"Een vlot geschreven, narratief non-fictieboek dat niet enkel onthullingen oplevert over de Surinaamse machtsstructuren maar dat je ook kan lezen als een boeiende handleiding onderzoeksjournalistiek-in-moeilijke-omstandigheden. Een aanrader." Vlaams magazine MO* in haar recensie .
"Een krachtig geschreven inkijk in de corrupte wereld van het Surinaamse goud."; D.H.M. van Dartel in de Nederlandse bibliotheehrecensie.
"De rillingen lopen je over de rug bij het lezen", recensie Christine F. Samsom in de Ware Tijd, 5 mei 2013.
"Gowtu kan ook gelezen worden als de speurtocht met hindernissen van een koppige onderzoeksjournalist in een maatschappelijke omgeving die met heel andere codes dan de Nederlandse werkt".(..) "Trommelen is niet alleen een grondige onderzoeker, maar ook een journalist en schrijver die zijn lezers op een spannende manier kennis laat maken met de goudzoekerswereld." "Een sterke aanrader". Recensie Walter Lotens in DeWereldMorgen.be.
"Met uiterst geduldig speurwerk, veel kluitjes in het riet, enige vindingrijkheid in de jungle van de Surinaamse bureaucratie legt Trommelen het netwerk van de goudexploitatie bloot." John Jansen van Galen in het Parool (****) (zie onder)
‘Gowtu laat overtuigend zien dat Trommelen het vak van journalist perfect beheerst’
, Peter Douma in Parbode, maart 2013.(****)
‘Het boek leest als een thril
ler’, Felix Meurders in het VARA-programma Spijkers met Koppen, 16 maart 2013.
Beluister de VARA-uitzending (fragment van 20.55 tot 30.17 minuten.
Video boekpresentatie Vereniging Ons Suriname op Youtube
Verslag De Ware Tijd.
Column van Stuart Rahan.
Verslag in Obession Magazine.
Verslag Dagblad Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten